V Kalifornii budou vyrábět víno bez alkoholu, zato s marihuanou

Když už může existovat Nutella s marihuanou, proč by se nemohlo s touto psychotropní látkou vyrábět i víno, řekli si před několika měsíci zakladatelé kalifornského vinařství Rebel Coast a pustili se do díla.

Produkovat střik s výtažkem z konopí se ale ukázalo výrazně složitější, než jak se to jevilo na počátku. Marihuanu je totiž možné v USA přidávat do ledasčeho, do alkoholu ovšem nikoli.

BEZ KOCOVINY

Chip Forsythe a Alex Howe z Rebel Coast se tím ale nenechali odradit. Vytvořili proto víno bez alkoholu. A do něho už psychoaktivní látku THC přidat lze.

S prodejem neobvyklého Sauvignon Blanc začnou v lednu nadcházejícího roku. K dostání už je v internetovém předprodeji. Jedna láhev stojí 59,99 dolaru (v přepočtu asi 1300 korun). „Snažili jsme se napodobit zážitek, který najdete u tradičního vína,“ říká dvojice vinařů a dodává, že jejich produkt má jednu nespornou výhodu. Ráno po něm zaručeně nebudete mít kocovinu.

Autor: Pavel Besta

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info