Souhrn událostí uplynulého dne 22. 1. 2018

Táborské štičí líhni roste poptávka

Táborská štičí líheň Esox zaznamenala loni vyšší zájem o zpracované čerstvé ryby, a to v Česku i v zahraničí. Většina obratu, asi 1000 tun ryb, šla na export, meziročně byly dražší o pět procent. Letos líheň, která chová sladkovodní ryby všeho druhu, investuje v Táboře 11 milionů do rozvodů vody a přepravy živých ryb.

Biopaliva z palmového oleje v EU končí. Europoslanci zastropovali i řepku a kukuřici

Každá členská země EU bude mít strop pro biopaliva vyrobená z potravinových plodin - například kukuřice nebo řepky. Návrh schválili europoslanci, teď se o něm bude jednat ještě s členskými státy.

Nová elektrárna bude vyrábět čistou energii z kravského hnoje

Japonská automobilka Toyota hodlá v Kalifornii vybudovat elektrárnu, v níž bude plynný metan z kravského hnoje přeměňován na vodu, elektřinu a vodík. Tzv. Tri-Gen Project byl představen na autosalonu v Los Angeles.

Británie vyvážela do Číny půl milionu tun odpadků ročně. S byznysem je ale konec

Velká Británie bude mít v následujích měsících zřejmě velké problémy se skladováním odpadu. Většinu ze svých odpadků totiž vyvážela do Číny, každý rok na 500 tisíc tun plastu. S tímto byznysem je ale konec. Čínská vláda v rámci modernizace průmyslu dovoz cizích odpadků na své území zakázala a smlouvy s Brity vypověděla.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info