Souhrn událostí uplynulého dne – 23.4. 2018

Češi jedí stále víc medu, dováží se hlavně z Ukrajiny

V Česku se loni vyrobilo 9,4 tisíce tun medu. V roce 2016 byla tuzemská spotřeba medu 0,9 kilogramu na osobu, za deset let narostla o 50 procent. Nejvíc se ho do Česka dováží z Ukrajiny. Rostoucí spotřeba medu je dlouhodobější trend, nejméně medu jedli Češi v polovině 60. let, informoval v pátek Český statistický úřad.

Lesy ČR chtějí dříví z větrných kalamit vytěžit do konce června

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) by chtěl dřevo poničené v minulých měsících vichřicemi vytěžit do konce června. Od loňského srpna vítr ve státních lesích poškodil asi 2,8 milionu metrů krychlových dřeva, z nichž k těžbě ještě zbývá zhruba 900.000 metrů krychlových.

Klima mění náš jídelníček. Kdy budeme v Česku místo jablek pěstovat pomeranče?

Globální oteplování se týká nejen tání ledovců, zvedání mořské hladiny a ohrožení pobřežních sídel. Zahřívání Země především zamíchá světovým zemědělstvím. Budou vítězové, ale i poražení. Česko se do roku 2050 konečně dočká potravinové soběstačnosti.

ÚKZÚZ zahájil plošný monitoring zavíječe zimostrázového v České republice

Z monitoringu zavíječe zimostrázového, jehož housenky v posledních letech výrazně poškozují rostliny zimostrázu nejen na městské zeleni, ale i v zahrádkách, vyplývá vhodnost jarního chemického ošetření v lokalitách Praha-východ, Chrudim a dalších okresech Jihomoravského a Olomouckého kraje.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info