Souhrn událostí uplynulého dne – 25.4.2018

Billa letos otevře 12 nových prodejen a 42 zrekonstruuje

Supermarkety Billa letos otevřou v Česku 12 nových prodejen, mimo jiné v Praze, Brně a Zlíně, a vytvoří 400 nových pracovních míst. Rekonstrukcí projde 42 současných prodejen. Nejmodernější prodejna, která bude ve Zlíně otevřena v červenci, má mít plochu 2000 metrů čtverečních.

Studenti z Plzeňska vymysleli úlovou váhu,neruší včely při snůšce

Tři studenti z Plzeňska vymysleli úlovou váhu. Včelaři díky ní v počítači vidí informace o váze medu, o teplotě a stavu včelstva. Včely tak mají klid na snůšku medu, řekl ČTK student České zemědělské univerzity Tomáš Pižl, který už tři roky včelaří.

Krávy budou brzy největší zvířata chodící po Zemi, varuje studie

Vědci, kteří studují vymírání velkých savců, našli znepokojivý trend objevující se napříč kontinenty. Pokud bude pokračovat vymírání zvířat stejným tempem jako v současné době, pak by za pouhých několik století mohly být největšími pozemskými zvířaty krávy.

Rybízu začala v Česku škodit štítenka, nemusí zůstat jen u něj

Rybízu v Česku začala škodit štítenka katalpová, dosud se tento hmyz vyskytoval pouze na okrasných dřevinách. Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZUZ) varuje, že škůdce se může vyskytovat nejen na rybízu, ale i na dalším drobném ovoci, případně i jiném ovoci.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info