Pekařské řemeslo obohacují cizinci. Důkazem je italský pekař Pierpaolo Landi
26.06.2018 | pekarske-technologie.cz
Italský pekař Pierpaolo Landi pochází z pekařské rodiny. Jeho otec vybudoval ve slunné Itálii rodinné pekařství a všichni muži z jeho rodiny zůstali věrni tradici. Věnují se pekařskému oboru. Cesta Pierpaola se však mírně liší, neboť se vydal sbírat pekařské zkušenosti po světě. Jako zaměstnanec OSN pekl pečivo v Etiopii, poté vyzkoušel pekařské řemeslo v Anglii. Nyní se usadil v České republice a připravuje italské pečivo a dezerty v Coloseum bakery v pražské nákupní galerii Myslbek.
Recepty z citrónů Amalfi odkazuje na svůj domovRodina Pierpaola Landiho vlastní v Itálii citrónový sad s více než dvěma tisíci citronovníků, jejichž sklizeň probíhá vždy od září do dubna. „V té době celý kraj provoní osvěžující vůně citrónů,“ vzpomíná Pierpaolo na doby, kdy se svými sourozenci citróny sklízeli.
A možná právě proto do sortimentu Coloseum bakery zařadil dvě receptury pečiva a pizzy s citrónovou kůrou. Pro své recepty používá citróny z italského regionu Amalfi, které jsou proslulé velkou šťavnatostí, výrazným aroma a mírnou kyselostí.
Co italskému pekaři dělá radost?V pekařství Coleseum bakery připravuje Pierpaolo každý den čerstvé italské pečivo, ciabatty, pistáciové sušenky či pálené plněné tyčinky Enclaire nebo bábovku s bombardinem. A co Pierpaolovi dělá radost? Především, když z trouby vytahuje dozlatova upečené pečivo, za které ho zákazník pochválí.
Autor: redakce
Další články v kategorii
- Budou jablka za 50 korun? Stromy pomrzly v Česku i v Polsku (26.04.2024)
- Komunitní energetika je o krok blíž. Do druhého kola energetických společenství postupuje 57 komunitních projektů (26.04.2024)
- Greenpeace: Lesy ČR možná pokácejí přes 15.000 starých stromů v Krušných horách (26.04.2024)
- V jarním kole Sbírky potravin se vybralo rekordních 565 tun zboží pro potřebné (26.04.2024)
- Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou (26.04.2024)
- Výzkumný ústav: Oteplení zvýší aktivitu škůdců, očekává se nadměrný výskyt mšic (26.04.2024)
- Evropský parlament odhlasoval zákaz některých plastových obalů (26.04.2024)
- Více dřeva, méně betonu. Surovinová politika pro dřevo podpoří tuzemské zpracování dřeva, více se bude využívat i ve stavebnictví (26.04.2024)
- Prouza: Případné zdražení ovoce a zeleniny závisí také na úrodě jinde v Evropě (26.04.2024)