Pekařské řemeslo obohacují cizinci. Důkazem je italský pekař Pierpaolo Landi

Pekařství je obor, který nezná hranice. Jestliže umíte připravit voňavé pečivo a k tomu přinést kus ze svého rodného kraje, jste v každé zemi vítáni. Své o tom ví italský pekař Pierpaolo Landi, který připravoval pečivo nejen v Itálii, ale také v Etiopii, Anglii a nyní peče v srdci Evropy. Jak se žije italskému pekaři v Česku?

Italský pekař Pierpaolo Landi pochází z pekařské rodiny. Jeho otec vybudoval ve slunné Itálii rodinné pekařství a všichni muži z jeho rodiny zůstali věrni tradici. Věnují se pekařskému oboru. Cesta Pierpaola se však mírně liší, neboť se vydal sbírat pekařské zkušenosti po světě. Jako zaměstnanec OSN pekl pečivo v Etiopii, poté vyzkoušel pekařské řemeslo v Anglii. Nyní se usadil v České republice a připravuje italské pečivo a dezerty v Coloseum bakery v pražské nákupní galerii Myslbek.

Recepty z citrónů Amalfi odkazuje na svůj domov

Rodina Pierpaola Landiho vlastní v Itálii citrónový sad s více než dvěma tisíci citronovníků, jejichž sklizeň probíhá vždy od září do dubna. „V té době celý kraj provoní osvěžující vůně citrónů,“ vzpomíná Pierpaolo na doby, kdy se svými sourozenci citróny sklízeli.

A možná právě proto do sortimentu Coloseum bakery zařadil dvě receptury pečiva a pizzy s citrónovou kůrou. Pro své recepty používá citróny z italského regionu Amalfi, které jsou proslulé velkou šťavnatostí, výrazným aroma a mírnou kyselostí.

Co italskému pekaři dělá radost?

V pekařství Coleseum bakery připravuje Pierpaolo každý den čerstvé italské pečivo, ciabatty, pistáciové sušenky či pálené plněné tyčinky Enclaire nebo bábovku s bombardinem. A co Pierpaolovi dělá radost? Především, když z trouby vytahuje dozlatova upečené pečivo, za které ho zákazník pochválí.

 

Autor: redakce

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info