Souhrn událostí uplynulého dne 21. 8. 2018

Ovoce a zelenina jako odpad supermarketů? Nejhorší jsou banány a salát

Že neprodané ovoce a zelenina v supermarketech obvykle přijde vniveč, asi nikoho nepřekvapí. I když šťastnou náhodou skončí v kompostu a ne směsném odpadu, pořád jsou ztělesněným promrháním energie vynaložené na jejich vypěstování. Ne každá zmarněná zelenina či ovoce má přitom stejně negativní dopad.

Kvůli suchu letos nebude taková úroda semen lesních dřevin

Úrodě semen lesních dřevin letošní extrémní letní klima nesvědčí. Dřeviny dozrávají téměř o měsíc dřív. Poškozuje to i listnáče. Právě jejichž osivo ale v době klimatické změny potřebují české a moravské lesy nejvíce. Úroda nebude kvůli suchu tak velká, jak se ještě v červnu odhadovalo.

Nelegální výroba sušeného masa na Pardubicku

Inspektoři Krajské veterinární správy v Pardubickém kraji (KVS) provedli, ve spolupráci s policií a obecním živnostenským úřadem města Vysoké Mýto, kontrolu u společnosti Original Viking CZ se sídlem ve Vysokém Mýtě.

Olomouc: Vědci rozluštili celý dědičný kód pšenice seté

Mezinárodnímu týmu vědců, mezi nimiž byli i odborníci z Olomouce, se podařilo rozluštit celý dědičný kód jedné z nejrozšířenějších zemědělských plodin světa, pšenice seté. Na výzkumu trvajícím 13 let se podílelo 200 vědců z 20 zemí světa. Objev sehraje velkou roli při šlechtění odolnějších odrůd.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info