Souhrn událostí uplynulého dne 20. 9. 2018

Vědci získali přístroj na zkoumání onemocnění u dojného skotu

Vědci z Mendelovy univerzity v Brně získali nový přístroj, který jim pomůže ve zkoumání ekonomicky nejzávažnějšího onemocnění u dojného skotu. Tím je problematika takzvané mastitidy, tedy zánětu mléčné žlázy. Průtokový cytometr univerzita pořídila za 2,3 milionu korun.

Nový evropský rekord v délce rohů

Nový evropský rekord v délce rohů byl nedávno zaznamenán v Belgii. Šestiletý býk plemene texas longhorn jménem Dirk's Barracuda (otec DDR Rio Ranger) se chlubí rozpětím rohů neuvěřitelných 249 cm (98 3/16 palců). Očekává se, že magickou hranici 100'' překoná již zkraje nového roku.

Úspěchu farmy, kde se hospodaří několik staletí, pomohly dotace

Slavětínský farmář Lukáš Suchý hospodaří na místě, kde se jeho předkové věnovali zemědělství několik století. Dotace jsou pro něj velkou pomocí, aby mohl svou rodinnou farmu rozvíjet. Nesouhlasí s kritiky, kteří míní, že by evropské peníze měly mířit spíš než na rozvoj samotných hospodářství na krajinotvorné projekty.

Med může být účinným pomocníkem v chovech zvířat

Letošní, v pořadí již čtvrtý ročník soutěže „Med roku“ zorganizovaný Pracovní společností nástavkových včelařů (PSNV), která je také členskou organizací Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR), nebyl zdaleka jen o medu k lidské konzumaci.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info