Souhrn událostí uplynulého dne – 29.10. 2018

Hitparáda těstovin: Češi milují vřetena. Kolínka se propadají až na třetí místo

Češi dávají absolutní přednost bezvaječným těstovinám. Tři ze čtyř českých zákazníků si nejradši domů z obchodu přivezou vřetena, neboli fusilli.

Ústecký kraj ocenil pekařství s nejlepším chlebem

Ústecký kraj přichází s novou podpůrnou akcí, jejímž cílem je zviditelnění kvalitních potravin. Vedle zaběhlých soutěží o Nejlepší potravinářský výrobek Přemysla Oráče a Regionální potraviny Ústeckého kraje proběhl první ročník soutěžní akce s názvem Týden chleba Ústeckého kraje.

Ležák ke století republiky spojil dva pivovary, je v něm i americký chmel

Sto let od vzniku republiky se dá oslavit i pivem. Plzeňský Prazdroj se proto spojil s rodinným pivovarem Matuška a společně vytvořili speciál, který nese symbolický název „První“. Kromě českého chmele byly použity i odrůdy z USA. Oba pivovary tak vzdávají dík Spojeným státům, které se o vznik republiky rovněž zasloužily.

Celosvětová produkce vína letos podle odhadů vzroste o 12 procent

Celosvětová produkce vína v letošním roce podle prvního odhadu vzroste o 12 procent na 282 milionů hektolitrů. Informovala o tom Mezinárodní organizace pro vinnou révu a víno (OIV). Letošní výsledek tak bude jeden z nejlepších od roku 2000, když loni se produkce vína naopak propadla nejníže za 60 let.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info