Souhrn událostí uplynulého dne – 12.11.2018

Pekařství zahajují vánoční sezónu

Do Vánoc nezbývají ani dva měsíce, mnohá pekařství proto již zavádějí sezónní sortiment vánočního pečiva. Jedním z nich je i francouzské pekařství Paul, které sezónně zavádí tři nové varianty pečiva éclair.

Rhea holding pěstuje až osm plodin, svědčí to krajině

Zemědělský Rhea holding působící v jižních Čechách, na jihozápadní Moravě a jižním Slovensku se snaží se suchem posledních let bojovat i pestrostí produkce. Skupina, která obhospodařuje 21.000 hektarů, rozvíjí živočišnou výrobu, což má dopad i do osevního postupu. Pěstuje až osm plodin, což krajině prospívá. 

Zajíců je nedostatek. Kvůli vysokým odlovům divočáků klesla jejich cena 

Lovci v uplynulém mysliveckém roce, který skončil koncem letošního března, odlovili meziročně o 43 procent více divokých prasat, bylo jich skoro 230.000. O 18 procent na 26.729 naopak klesly odstřely zajíců, uvádí myslivecká statistika. Důvodem je to, že jejich počty klesají, protože jim ubývá přirozená ochrana, třeba remízky.

Malí výrobci na Vysočině lisují olej z máku, lnu i českého kmínu

Na Vysočině se malí výrobci začali věnovat lisování oleje z máku, řepky, lnu i slunečnice. Sázejí na zájem lidí o dobré místní potraviny. Podnikatelé z Petrávče u Velkého Meziříčí začali jako první lisovat olej i z dvouletého kmínu.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info