Souhrn událostí uplynulého dne – 19.3.2019

Pekárna Odkolek uvede na trh pečivo obohacené o omega-3 mastné kyseliny

Značka Odkolek z pekárenské skupiny United Bakeries uvádí na trh novou řadu nutričně obohaceného pečiva. To bude kromě vysokého podílu vlákniny obsahovat omega-3 mastné kyseliny a kyseliny alfa-linoleové. Nová produktová řada pečiva bude na prodejních pultech k dostání začátkem dubna.

Inspektoři pokutovali 100 tisíci obec Osoblaha za poškozující ořez 19 stromů a vykácení dalších dvou

Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) z oddělení ochrany přírody v Ostravě uložili pokutu 100 tisíc korun obci Osoblaha na Bruntálsku za poškozující ořez celkem 19 stromů a vykácení dalších dvou bez povolení. Obec tak porušila zákon o ochraně přírody a krajiny.

Vítr poničil na Šumavě na 25.000 krychlových metrů stromů

Silný vítr, který především v neděli 10. března zasáhl Jihočeský kraj, způsobil škodu na přibližně 25.000 krychlových metrů stromů v šumavském národním parku. Nejvíce zasáhl oblast kolem Českých Žlebů a Stožce na Prachaticku. V těchto lokalitách poničil přibližně 20.000 krychlových metrů stromů.

Lesy ČR budou pomáhat drobným vlastníkům lesů v boji s kůrovcem

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) nabídl více než 160.000 drobných vlastníků lesů v Česku odbornou pomoc v boji s kůrovcem. Majitelům lesů pracovníci státního podniku bezplatně například poradí s tím, jak postupovat při vyhledání, zpracování a asanaci kůrovcem napadených stromů.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info