Souhrn událostí uplynulého dne 26. 3. 2019

Velikonoce jsou za dveřmi. Vajec je nadbytek, drahá nebudou

Vajec by o Velikoncích mělo být v Česku dost. „V celé Evropě jich je nadbytek,“ řekla Deníku předsedkyně představenstva Českomoravské drůbežářské unie Gabriela Dlouhá. Očekává proto, že cena nevzroste. Podle statistiků nyní deset vajec v Česku v průměru stojí 33,24 koruny.

Dobrá zpráva pro pekaře: Rostou výdaje spotřebitelů na nákup pečiva

Čerstvé pečivo je nepostradatelnou součástí spotřebního koše každé české domácnosti. Nová data ze Spotřebitelského panelu GfK ukazují, že výdaje spotřebitelů na nákup pečiva se zvyšují. Meziroční tempo růstu činí více než 3 %. Celkové roční útraty českých domácností za pečivo překročily 30 miliard korun.

Firma chce na Plzeňsku stavět obří skleník na rajčata, obec se brání

Rozruch v Tlučné na Plzeňsku vyvolala zpráva, že by na kopci nad obcí mohla vyrůst pěstírna rajčat. Skleník o rozloze zhruba čtyř hektarů a vysoký asi sedm metrů by stál na haldě po hornické činnosti. Obyvatelé mají obavu, že skleník bude zářit a naruší krajinný ráz.

Vláda schválila navýšení poplatků za registraci hnojiv

Zvýšení poplatků za přijímání žádostí o registraci hnojiva, pomocné půdní látky, pomocného rostlinného přípravku nebo substrátu na 10.000 Kč dnes schválila v rámci novely rostlinolékařského zákona vláda. Vyplývá to z informací na vládních internetových stránkách.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info