Souhrn událostí uplynulého dne – 3.7. 2019

Počet e-shopů s potravinami meziročně vzrostl o 17 procent

Počet e-shopů, které se zaměřují na prodej potravin a potravinových doplňků, se meziročně zvýšil o 17 procent. Podle údajů společnosti Shoptet jich je v současnosti aktivních 3500. Za první pololetí letošního roku jim meziročně vzrostly tržby o 24 procent, řekl ČTK ředitel Shoptetu Miroslav Uďan.

Češi se vezou na vlně bublinek, ročně se v tuzemsku prodá přes 22 milionů lahví

V roce 2018 bylo na český trh dle statistických dat Celní správy České republiky dodáno 22,2 milionů lahví šumivých vín. Oproti roku 2017 je to o 15 % více, což představuje nejvýznamnější nárůst za posledních 19 let. Z dat Celní správy ČR vyplývá, že obliba sektů mezi Čechy postupně roste už od roku 2000.

Chránit přírodu, to znamená v ní dobře hospodařit

To je stanovisko Českého svazu ochránců přírody, spolku, kterému je letos téměř neuvěřitelných 40 let. Výkonný místopředseda Karel Kříž říká: „Málokdo asi ví, že kromě provozování záchranných stanic, organizování ekologické výchovy také sami hospodaříme, ano, na 5 000 hektarech, a to v rámci našich pozemkových spolků.“

Obchodní válka USA a EU nešetří ani italské sýry a skotskou whisky

Spojené státy rozšířily seznam produktů z Evropské unie, na které by mohly uvalit cla kvůli vleklému sporu ohledně subvencování výroby letadel. Dodatečný seznam zboží zveřejněný Úřadem amerického obchodního zmocněnce (USTR) zahrnuje například olivy, italské sýry či skotskou whisky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info