Souhrn událostí uplynulého dne – 29.7. 2019

Čína skupuje české dříví. Dobře platí a nehledí na kvalitu

České dříví je hitem za Velkou čínskou zdí. Jen od ledna do května putovalo do Číny přes 350 tisíc tun nezpracovaného tuzemského dřeva, tedy téměř třikrát více než loni. Letošní český vývoz dříví do největší asijské ekonomiky dosáhl hodnoty takřka 1,1 miliardy korun.

Bohdan Lojka: Agrolesnictví a pestrá krajina, to jsou pojmy, kterým veřejnost začíná rozumět

Doc. Ing. Bohdan Lojka, PhD, který učí na České zemědělské univerzitě v Praze, překvapivě říká, že na myšlenku aplikovat u nás agrolesnické hospodaření, což neznamená zalesňování, ale hospodaření pod stromy ovocnými i lesními, přišel v tropech.

Majitelé lesů by mohli získat miliardy od státu, projedná to vláda

Vláda se v úterý vrátí k jednání o novém dotačním programu pro vlastníky lesů postižených kůrovcem. Pokud vláda dotaci schválí, získá ministerstvo zemědělství letos 1,5 miliardy korun z vládní rozpočtové rezervy, další miliardu by ministerstvo mohlo získat příští rok.

Veterináři: Letos kvůli přehřátí uhynulo 25.000 kusů drůbeže

Veterináři letos zatím evidují kvůli vysokým teplotám úhyn 25.000 ptáků celkem na pěti hospodářstvích v důsledku přehřátí. Je to podobné jako loni, kdy jich za srovnatelné období v pěti případech uhynulo 30.000, sdělil ČTK za Státní veterinární správu (SVS) Petr Majer.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info