Souhrn událostí uplynulých dní – 24. - 26.1.2020

Britské úřady doporučují omezit konzumaci masa a mléka o pětinu

Lidé v Británii by měli v rámci boje s klimatickými změnami o pětinu omezit konzumaci hovězího, skopového a mléčných produktů. Jen tak bude možné zajistit uhlíkovou neutralitu britského hospodářství, které chce Londýn dosáhnout do roku 2050.

Legendární Antoš za deset let vyrostl z gotického sklepa do moderní haly

Pro milovníka řemeslných piv byl Slaný od roku 2010 zajímavou destinací. Právě tehdy tu strojní inženýr Josef Paulík obnovil mnohasetletou vářečnou tradici v domě, který od 16. století vlastnila rodina Antošů. Narodilo se pivo Antoš.

Sedlák: Možnost zásahu proti hrabošům přichází na poslední chvíli

Možnost rozhazovat jed proti hrabošům na pole, a ne povinnost vkládat jej pouze do nor přichází podle předsedy zemědělského podniku Pomona Těšetice ze Znojemska Iva Pokorného na poslední chvíli. Přesné podmínky aplikace rodenticidu mají být jasné do konce února, a to považuje za nejvyšší čas, řekl ČTK.

Co a jak dělají farmáři pro krajinu a životní prostředí

Jak sedláci na rodinných farmách přemýšlejí o konceptu svého hospodaření a překonávají byrokratické překážky? Na situaci v sektoru se zaměřuje program Pestrá krajina, který v roce 2018 vyhlásila Asociace soukromého zemědělství ČR.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info