Souhrn událostí uplynulého dne – 20.2.2020

Nizozemci sepsali petici na ochranu národního ptáka

V Nizozemsku se tisíce lidí podepsaly pod petici proti záměru výstavby letiště u Lisabonu. Podle signatářů to ohrozí břehouše černoocasé, tedy nizozemské národní ptáky. Letiště má být v blízkosti přírodní rezervace, v níž se tento ohrožený druh bahňáků zastavuje na svém tahu z Afriky do Nizozemska.

I přes loňskou neúrodu sebrali státní lesníci dost semen listnatých dřevin – Sazenice by neměly chybět

Javory kleny, osiky, habry, buky a jiné listnaté dřeviny, celkem 54 milionů jejich sazenic mohou v příštích letech vypěstovat lesní školkaři z 90 tun loňských semen a plodů sebraných Lesy České republiky. Šišky z jehličnanů se právě trhají.

Veterináři ve Zlínském kraji loni vyšetřili 379 uhynulých prasat

Veterináři ve Zlínském kraji loni preventivně vyšetřili na africký mor prasat 379 uhynulých prasat domácích v chovech. U žádného z nich se nákaza neprokázala, řekl dnes ČTK ředitel krajské veterinární správy František Mahdalík.

Kontrola potvrdila vysokou kvalitu potravin oceněných značkou KLASA a Regionální potravina

Potravinářská inspekce pravidelně realizuje kontrolní akci zaměřenou na potraviny oceněné značkou KLASA a Regionální potravina. Výsledky za rok 2019 opět potvrdily jejich velmi vysokou jakost a bezpečnost. Z hlediska zjištění SZPI se jedná o jednu z nejméně problematických kategorií potravin.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info