Souhrn událostí uplynulého dne – 25.2. 2020

Nedělní vichřice poničila Lesům ČR méně dřeva než Sabine

Vichřice, která v neděli a v noci na dnešek zasáhla Českou republiku, nadělala v lesích státního podniku Lesy ČR (LČR) menší škody než větrná bouře Sabine před dvěma týdny. Přesnější odhad škod podnik zatím nemá. "Jakmile budou přístupné lesní cesty, rozsah škod upřesníme.

Ministr Toman po jednání s polským ministrem Ardanowskim: Probrali jsme priority SZP i zhoršující se situaci afrického moru prasat

Ambiciózní cíle nové Společné zemědělské politiky (SZP) budou na zemědělce klást tolik nároků, že je nezbytné zajistit pro jejich splnění dostatečně silný rozpočet. Shodli se na tom včera při společném jednání ministr zemědělství Miroslav Toman a jeho polský protějšek Jan Krzysztof Ardanowski.

Veterináři loni do ČR nepustili hnůj nebo prasečí štětiny

Veterináři na pražském letišti loni odmítli pustit do Česka ze zemí mimo Evropskou unii (EU) 3,5 procenta z 923 zásilek. Kromě mléčných výrobků, krevních produktů, medu nebo krmiv šlo například o prasečí štětiny na kartáče nebo o zásilku hnoje, sdělil ČTK mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček.

Počet ohnisek včelího moru ve Zlínském kraji loni opět klesl

Počet ohnisek moru včelího plodu ve Zlínském kraji loni meziročně klesl o více než polovinu. Zatímco v roce 2018 evidovali krajští veterináři 30 případů, loni jich bylo 13. Téměř dvě třetiny ohnisek byly v okrese Zlín, kde jich veterináři napočítali devět.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                    

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info