Souhrn událostí uplynulých dní 20. – 22.3. 2020

Koronavirus ohrožuje boj s kůrovcem v nestátních lesích

Pro zajištění účinného boje lesníků s kůrovcem a zachování lesů pro další generace, nelze přestat těžit, přibližovat a asanovat kůrovcem napadené dřevo. Při současném vývoji počasí lze očekávat, že se první rojení kůrovce objeví na níže položených lokalitách už v průběhu následujících 2-3 týdnů.

Lesíky v zemědělské krajině mohou být lidem užitečnější než velké lesní celky

Není žádným tajemstvím, že zdravé lesy poskytují člověku hned celou řadu ekosystémových služeb, a to nejen zásobovacích, jako je produkce dřeva nebo lesních plodů.

Řekové jezdí s traktory ZETOR už 65 let

Traktory ZETOR mají své zákazníky po celém světě. V letošním roce je to právě 65 let, co pronikly také na řecký trh. Od počátku spolupracuje ZETOR v Řecku výhradně s partnerem DEMETER SA, který disponuje sítí 70 prodejců. Společně na řeckém trhu prodaly už více než 30 tisíc kusů traktorů.

SZÚ: Nebalené pečivo je kvůli viru lepší ohřát na 70 stupňů

Nebalené pečivo je podle doporučení Státního zdravotního ústavu kvůli novému typu koronaviru lepší ohřívat dvě minuty na 70 stupňů Celsia. Ostatní nebalené potraviny je nutné alespoň omýt, napsal ústav na webu. Některé velké obchody už prodej nebaleného pečiva omezily.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info