Souhrn událostí uplynulých dní – 3. – 6.7. 2020

Tržní ceny zemědělské půdy v 1. pololetí roku 2020 mírně vzrostly

Společnost FARMY.CZ předkládá předběžné údaje o vývoji tržních cen zemědělské půdy v 1. pololetí roku 2020. Uvedené výstupy byly kalkulovány z doposud zpracovaných údajů o realizovaných obchodech. Konečné hodnoty budou upřesněny v každoroční závěrečné ZPRÁVĚ O TRHU S PŮDOU (leden 2021).

Slovensko očekává podobnou sklizeň obilí jako loni

Slovensko letos očekává podobnou sklizeň hlavních druhů obilovin jako loni, kdy byla úroda nejvyšší od roku 2016. Vyplývá to z prvního odhadu, jehož výsledky dnes zveřejnil slovenský statistický úřad. Celková úroda hlavních druhů obilí na Slovensku by měla dosáhnout téměř 2,68 milionu tun.

Spotřeba drůbežího masa v ČR za deset let stoupla o 17,1 procenta

Spotřeba drůbežího masa v Česku loni proti roku 2010 vzrostla o 17,1 procenta na 28,7 kilogramu na osobu. Soběstačnost klesla z 85 procent na 65 procent. Nejvíce drůbežího masa se dovezlo z Polska, největší vývoz směřoval na Slovensko.

FAO: Ceny potravin v červnu poprvé v letošním roce vzrostly

Světové ceny potravin v červnu poprvé v letošním roce vzrostly. Mírně tak oživily po prudkém propadu způsobeném pandemií nemoci covid-19. Index, který sleduje ceny obilovin, rostlinných olejů, mléčných výrobků, masa a cukru na mezinárodních trzích, vzrostl proti předchozími měsíci o 2,4 procenta na 93,2 bodu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info