Souhrn událostí uplynulého dne 20. 10. 2020

Vydatné deště Bečvě pomohly, rybáři se chystají vysadit parmy

Životu v řece Bečvě, která byla na konci září otrávená kyanidem, pomohly podle rybářů vydatné deště z uplynulých dnů. Zvýšené průtoky Bečvu naředily i pročistily. Kromě potravy do postižené oblasti Přerovska přinesly z horního toku také další ryby, které si teď podle odborníků užívají "prostorového komfortu".

Deštivé jaro a chladnější léto pomohly obnově lesů. Vylíhlo se méně generací kůrovce

K záchraně porostů pomohlo lesníkům v Česku letos výrazně počasí. Díky deštivému konci jara, vlhkému létu a nižším teplotám se vylíhlo méně generací kůrovce. Zatímco v předchozích letech kůrovec vytvořil tři až čtyři generace, letos to byly pouze dvě.

Ceny vánočních stromků zůstanou na loňské úrovni nebo se sníží

Ceny vánočních stromků i jejich prodej letos zůstanou na loňské úrovni, ale budou regionálně rozdílné. Některé druhy budou dokonce levnější. Kvalitních stromků je v Česku dostatek, nabídka druhů i velikostí bude pestrá. ČTK to řekl místopředseda Sdružení pěstitelů vánočních stromků František Valdman.

Vinaři očekávají svěží svatomartinské víno. Lahví vyrobí o poznání méně než loni

Za necelý měsíc otevřou milovníci Svatomartinského vína první lahve ročníku 2020. Vinaři začnou tato vína prodávat 11. listopadu od jedenácti hodin. „Letošní Svatomartinská vína budou velmi aromatická s lehčím ovocným charakterem a s alkoholem do 12,5 procenta," přiblížil sommelier Marek Babisz.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info