Souhrn událostí uplynulého dne – 5.1. 2021

Výrobce zemědělských strojů A. Pöttinger zvýšil čistý zisk

Firmě A. Pöttinger, která ve Vodňanech vyrábí zemědělské stroje, klesly v obchodním roce od 1. srpna 2019 do 31. července 2020 tržby z prodeje výrobků a služeb o necelých sedm procent na 2,05 miliardy korun. Zisk po zdanění vzrostl o necelá čtyři procenta na 197,6 milionu, provozní zisk klesl o 23 procent na 160,5 milionu.

Vinaři přivezli ze zahraničních soutěží rekordních 1100 medailí

Vinaři z Moravy i Čech získali v loňském roce na mezinárodních soutěžích rekordních 1100 medailí, získali také 28 titulů šampiona, který získávají vína mimořádné kvality. V tiskové zprávě o tom informoval Vinařský fond, který účast vinařů na soutěžích finančně podporuje.

Do on-line supermarketu Rohlik.cz vstupuje francouzský investor

Do společnosti Velká pecka, která provozuje on-line supermarket Rohlik.cz, vstupuje francouzský investor Partech Partners SAS. O transakci na svých stránkách informoval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který ji posuzuje. Na rozhodnutí úřadu upozornily Hospodářské noviny.

Zavřené restaurace i obchody dostanou kompenzace, schválila vláda

Podnikatelé, kteří museli mít v posledních měsících zavřené provozovny, by měli získat od státu kompenzaci 400 korun na jednoho zaměstnance a den. Počítá s tím rozšířený dotační program Covid Gastro, který v pondělí schválila vláda. Kromě restaurací budou mít na podporu nárok i maloobchodníci, kadeřnictví nebo například kasina.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info