Souhrn událostí uplynulého dne – 25.2. 2021

Pražírnu kávy v době epidemie drží nad vodou malí odběratelé

S výrazným poklesem prodeje kávy se začala loni na jaře kvůli nastupující pandemii koronaviru potýkat pražírna kávy Café Gape v Olomouci-Lošově. Po uzavření vysokých škol a restaurací přišla prakticky ze dne na den o tyto důležité zákazníky.

MZe: Agrární export do Ruska roste už pátým rokem i díky pivu

Agrární export do Ruska loni pátým rokem za sebou vzrostl, meziročně šlo o 6,2 procenta na rekordních 3,77 miliardy Kč. Daří se vývozu českého piva, kterého se loni vyvezlo ze 812,8 milionu Kč, informovali dnes ČTK zástupci ministerstva zemědělství.

Zpráva: Stav lesů v Německu je nejhorší od začátku měření

V uplynulém roce se lesům v Německu dařilo nejhůře od začátku měření v roce 1984. Podle dnes zveřejněné zprávy spolkového ministerstva zemědělství na tom nesou hlavní díl viny bouřky, sucha a kůrovcové kalamity z posledních let. Informovaly o tom agentury DPA a Reuters.

Malý mlýn ve Výčapech mele mouku z vlastního obilí

Obliba čerstvě namleté mouky roste a mladý pár z nenápadného hodpodářství ve Výčapech se rozhodnul, že zajde ještě dál a bude si pěstovat vlastní obilí. Tím může kontrolovat celý proces od zasetí až po namletí mouky, zaměřit se na kvalitu svých produktů a garantovat jejich čerstvost.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info