Souhrn událostí uplynulého dne – 2.3. 2021

Sázení stromů v projektu Sázíme budoucnost bude podpořeno rekordní částkou

Nadace Partnerství rozdělí mezi zájemce o podzimní výsadby stromů přes 1,5 milionu korun. Obce, školy, spolky nebo církve mohou získat na jednotlivý projekt od 10 do 60 tisíc korun. Grantový program Sázíme budoucnost nabízí pokrytí nákladů na výsadbu, péči o stromy, odborný dohled nebo finance na nezbytný materiál, nářadí či dopravu.

Třebíčský výrobce whisky nabízí možnost investovat do sudů

Výrobce české whisky Trebitsch nabízí od loňského října možnost investovat do sudů naplněných destilátem, aby získal kapitál pro zvýšení kapacity pálení. Ve skladech firmy teď v dubových sudech zraje 40.000 litrů whisky, letos plánuje přidat dalších 80.000 litrů čerstvě vypáleného destilátu.

Rohlik Group získala od investorů asi 5 mld. Kč, bude expandovat

On-line prodejce potravin Rohlik Group získal od investorů 190 milionů eur (asi pět miliard Kč). Finance firmě pomohou k rychlejší expanzi na stávajících trzích, pro plánovaný vstup do Německa, ale i v pokračování investic do technologií a zlepšování služby. Společnost o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Ministr Havlíček se stále zdráhá chtít po Penamu vrátit dotace

Kauzu ohledně neoprávněně žádané dotace jsme tu již rozebírali v listopadu a prosinci minulého roku. Nejprve se proti oprávněnosti nároku žádat stomilionovou dotaci na výrobní linku postavila Evropská komise, která odstartovala sérii vyšetřování jak na úrovni EU, tak i v rámci České republiky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info