Souhrn událostí uplynulého dne – 19.4. 2021

Vědci budou zkoumat chov pstruha duhového ve specializovaných systémech

Celosvětový růst produkce ryb a zvyšující se poptávku při stagnujících výlovcích z klasických rybníků má v České republice zajistit chov ve specializovaných produkčních systémech. Chovatelé tím reagují i na klimatickou změnu, kdy zvyšující se letní teplota vody může být pro některé druhy smrtelná.

Účastníci ministerské konference se shodli na vzniku systému pro sdílení znalostí o rizicích pro panevropské lesy

K plnění vize pro evropské lesy 2030, kdy jsou tyto lesy udržitelně obhospodařovány, aby byly odolné, zdravé, produktivní a multifunkční a aby přispívaly k udržitelnému rozvoji, se zavázala bratislavská ministerská konference procesu FOREST EUROPE.

Z potravin v obchodech letos nejvíce zdražily papriky

Z potravin v obchodech letos od začátku roku nejvíce zdražily papriky, dále mrkev a česnek. Za kilogram paprik zákazníci v březnu zaplatili průměrně téměř 75 korun, zatímco v lednu necelých 60 korun. Zlevnila naopak rajčata a brokolice, v poklesu pokračovaly i ceny vepřového.

Komora: Počty firem zapojených do cechovních norem za rok vzrostly o 80 pct

Označení potravinářskou cechovní normou má 1858 výrobků od 194 společností. Předloni bylo zapojených firem 109, meziročně tak počet vzrostl o zhruba 80 procent. ČTK to sdělila mluvčí Potravinářské komory Helena Kavanová.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info