Souhrn událostí uplynulého dne 1.9.2021

Lesy ČR se díky rostoucím cenám dřeva vrátily v pololetí do zisku 680 mil. Kč

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) se díky rostoucím cenám dřeva vrátil v letošním prvním pololetí do zisku 680 milionů korun. Loni ve stejném období Lesy ČR vykázaly ztrátu 480 milionů korun.

V Bolívii vloni výrazně vzrostla plocha polí s rostlinami koky

V Bolívii vloni výrazně vzrostla plocha polí, na kterých se pěstují rostliny koky, jejíž listy slouží k výrobě kokainu. Uvedl to dnes Úřad Organizace spojených národů proti drogám a zločinu (UNODC). Společně s Kolumbií a Peru patří Bolívie v Jižní Americe k největším producentům koky.

Déšť a chlad hrozny nepoškodí, musí ale přijít babí léto

Chladný a deštivý závěr srpna úrodu vína pravděpodobně neohrozí. Vinaři dál předpokládají zahájení sklizně okolo 15. září, tedy v termínu, který je pro tuzemské vinařské lokality z dlouhodobého hlediska normální. Současný vývoj počasí ale oddaluje termín prodeje burčáku a zkracuje čas na přípravu Svatomartinského vína.

Měsíc biopotravin je konečně tady. Vydejte se s rodinou na výlet a poznejte svého farmáře!

Nechcete letos riskovat cestu do zahraničí a raději byste s rodinou vyrazili někam po Česku? Neváhejte a vydejte se na poznávací výlet na eko farmu nebo třeba objevovat nové pochutiny na oblíbené dožínky.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info