Souhrn událostí uplynulého dne 30.11. 2021

V NP České Švýcarsko odstřelují uschlé kůrovcové stromy výbušninou, má to urychlit jejich rozklad

V Národním parku České Švýcarsko začali zkoušet nový experiment – odstřelují uschlé smrky výbušninou. Chtějí tak napodobit přirozený rozpad lesa a urychlit rozpad stromů, které zahubil kůrovec. Kmeny souší se totiž lámou a ohrožují turistické stezky.

Francouzský obchodník s vínem půjde na rok do vězení. Poškodil jméno Bordeaux

Odvolací soud ve francouzském městě Bordeaux poslal na rok do vězení obchodníka s vínem, jehož shledal vinným z pančování vína, nekalé konkurence a poškozování dobrého jména vinařské oblasti Bordeaux. Poslední bod obžaloby a pokus o zneužití renomovaného označení AOP je ve Francii zcela nevídaný, informoval list Le Monde.

Prazdroj a Microsoft zahájily na chmelnicích na Žatecku monitoring rostlin

Plzeňský Prazdroj a Microsoft zahájily na šesti českých chmelnicích projekt, který pomůže pěstitelům včas reagovat na výkyvy počasí. S 30 experty ze světa instalovali na farmách senzory, které budou až do sklizně v září 2022 zaznamenávat stav půdy a mikroklima v okolí rostlin.

V Brně lze i letos koupit vánoční jedličku v květináči, do prodeje jich šlo 1300

Zájemci si i letos mohou v Brně koupit místo klasického vánočního stromku alternativní jedli bělokorou v květináči, kterou lze na jaře zasadit. Do prodeje jich šlo kolem 1300. ČTK to řekla koordinátorka prodeje Tereza Žižková z brněnského centra ekologické výchovy Rezekvítek.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info