Souhrn událostí uplynulého dne 26.1. 2022

Zemědělští zaměstnavatelé a odbory dohodli růst tarifů v průměru o 4,19 procenta

Minimální mzdové tarify v zemědělství letos vzrostou v průměru o 4,19 procenta, u nejnižších tarifních stupňů bude nárůst o něco vyšší. Vyplývá to z kolektivní smlouvy, kterou v pondělí podepsali zástupci Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů.

Ombudsman ukončil šetření k Bečvě, novela vodního zákona je podle něj nezbytná

Veřejný ochránce práv Stanislav Křeček ukončil šetření okolností havárie na řece Bečvě v září 2020 spojené s masivním úhynem ryb. Novela vodního zákona je podle něj nezbytná, protože ten současný dostatečně neřeší především ohlašování havárií a kompetence úřadů při jejich zneškodňování.

Společnost Víno Zlomek & Vávra dokončuje zimní stříhání svých vinic

Společnost Víno Zlomek & Vávra dokončuje v těchto dnech zimní stříhání svých vinic na Uherskohradišťsku. Práce, při níž najatí pracovníci zbavují keře vinné révy nadměrného počtu letorostů, je součástí přípravy na novou vegetační sezonu.

Krajina zničená kolektivizací se napravuje za desítky milionů korun. Příběh Dubence

Dlouhé svahy nad obcí jsou osázené širokořádkovou kukuřicí. Pěstuje se tu na velkých pozemcích scelených při kolektivizaci. Půda je utužená intenzivním zemědělským hospodařením. Takový je recept na záplavy pro Dubenec na Trutnovsku.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info