Souhrn událostí uplynulého dne 15.4.2024

Združení samospráv nedoporučí obcím snížit daň ze zemědělské a lesní půdy

Sdružení místních samospráv (SMS ČR) nedoporučí obcím snížit daň ze zemědělské a lesní půdy prostřednictvím koeficientů. Takové rozhodnutí je podle něj plně v kompetenci jednotlivých obcí, uvedlo v tiskové zprávě.

O letošní úrodě ovoce v Česku rozhodnou následující dva týdny, pro něž meteorologové předpovídají noční mrazy. Protože je letošní vegetace ovocných stromů až o měsíc urychlená, mrazy mohou ohrozit vše

O letošní úrodě ovoce v Česku rozhodnou následující dva týdny, pro něž meteorologové předpovídají noční mrazy. Protože je letošní vegetace ovocných stromů až o měsíc urychlená, mrazy mohou ohrozit všechny ovocné druhy včetně hlavního druhu jabloní.

Celníci odhalili v dodávce na D8 u Lovosic téměř půl tuny závadného masa

Ústečtí celníci objevili téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách. Malé nákladní vozidlo českého přepravce zastavili na dálnici D8 u Lovosic na Litoměřicku. Inspektoři rozmrazené výrobky znehodnotili barvivem a nařídili jejich likvidaci v asanačním podniku.

Lesy ČR kvůli riziku požárů zakázaly ve svých lesích pálit klestí

Přestože zákon v lesích zakazuje rozdělávání ohně, kouření a odhazování hořících a doutnajících předmětů, je nedbalost návštěvníků nejčastější příčinou vzniku požárů v lesích.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info