WHO: V bohatých zemích stále více chorob z vadných potravin
25.09.2000 | ČTK
Nemoci zpusobené konzumací špatných potravin jsou stále castejší a trpí jimi rocne na 30 procent obyvatel prumyslove vyspelých zemí. Uvedla to dnes v Ženeve Svetová zdravotnická organizace (WHO). Napríklad ve Spojených státech je rocne registrováno na 76 miliónu takových prípadu, pricemž 325.000 lidí muselo být hospitalizováno a 5000 zemrelo.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulého dne 23.5.2024 (24.05.2024)
- Zemědělská výstava v Kroměříži ukáže hospodářská zvířata i skokové soutěže koní (23.05.2024)
- U Sokolova spustili stáčírnu nápojů, ročně naplní až 150 milionů plechovek (23.05.2024)
- Skot zabavený na Jablonecku kvůli týrání stát neprodal, nenašel se zájemce (23.05.2024)
- Mrtvé dřevo jako substrát pro růst sazenic jedle bělokoré (23.05.2024)
- Počet malých obchodů se smíšeným zbožím loni v ČR dále klesl (23.05.2024)
- Když vaříte pivo taky pro sebe, děláte ho dobré, říká majitel minipivovaru (23.05.2024)
- Snížení emisí v zemědělství vyžaduje masivní investice, upozorňuje Světová banka (23.05.2024)
- Ministerstvo od září sníží dotace na výměnu kotlů. Zároveň oznámilo, jak budou probíhat kontroly (23.05.2024)
- Kombajny na českých polích: Stalinovy kolosy vystřídali moderní žací obři (23.05.2024)