Britové jedí více, ale zdravěji

Ovoce, zelenina, müsli a kuře pozvolna vytlačují z jídelníčku Britů tradiční snídani na vidličku a nedělní rostbíf. Ukázal to průzkum, jehož výsledky zveřejnilo ministerstvo zemědělství.

Spotřeba slaniny a šunky loni například poklesla o 11 procent, chleba o tři procenta, brambor o šest procent a tuků a olejů o pět procent.

Vžitou představu, že Británie a čaj k sobě nerozlučně patří, bude zřejmě nutno časem poopravit. Prodej čaje se totiž snížil o devět procent.

Zvýšila se ale naopak spotřeba čerstvého ovoce a zeleniny. Namáhat se s loupáním pomerančů se ale Britům moc nechce, proto dávají proto přednost hroznovému vínu a banánům.

Nejoblíbenějším masem ostrovanů je kuřecí, ryba je na vzestupu, zato červené maso na ústupu. V uplynulých 20 letech se spotřeba masa snížila o 20 procent.

Celkově však jedí Britové více a třetinu svých výdajů za jídlo a pití utrácejí v restauracích, hospodách, barech a kavárnách. Jdou-li na oběd nebo na večeři, nejčastěji si dávají indická nebo čínská jídla.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info