Potravináři z Vysočiny chtějí v Evropě prosadit tradiční značky
05.04.2004 | ČTK
Potravinářské firmy z Vysočiny chtějí na rozšířeném evropském trhu prosadit tradiční výrobky. Zatímco uzeniny z Kostelce, pivo Bernard nebo salám Vysočina sázejí na zavedený název, například smetanový krém Pribináček se zřejmě pro zahraničí přejmenuje. Konkrétní plány na vývoz zatím výrobci příliš zveřejňovat nechtějí kvůli konkurenci. Humpolecký Rodinný pivovar Bernard z loňského výstavu vyvezl asi jen procento piva, a to do Německa, Švédska, Polska, Rakouska nebo na Slovensko. Podle mluvčího Zdeňka Mikuláška vstup do unie cestu k vývozu zásadně neulehčí. "Přesto nyní pracujeme na rozšíření exportu do unie o něco důrazněji," dodal.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Městské lesy Chrudim nabízí stromky, jedle z plantáží jsou ve větší oblibě (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)
- Česko může zůstat ve srážkovém stínu tlakových výší až do konce roku (15.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulých dní 12.12.2025 - 14.12.2025 (15.12.2025)
- Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou (14.12.2025)

Tweet



