Esenciální oleje ve výživě telat

Studie provedená na mléčné farmě ve Velké Británii ukázala, že telata krmená 18 % koncentrovaného krmiva s podílem výrobku OreGin obsahujícího esenciální oleje zvýšila hmotnost těla v období od narození do věku 12 týdnů o 11 % více než kontrolní telata. Z univerzity Harper Adams uvádějí, že při užití přípravku OreGin u telat od odstavu do věku 12 týdnů bylo toto zvýšení ještě výraznější; telata krmená dávkou s OreGin přirsůtala o 20 % více než telata v kontrolní skupině. Celkový příjem krmiva pokusnými telaty byl o 4 % vyšší a při současném snížení průjmů došlo ke zvýšení průměrného přírůstku hmotnosti o 5,2 kg.

Zlepšená užitkovost telat a omezení průjmů představuje zisk 10 GBP na tele. Jestliže se započítají náklady na OreGin a na krmivo spotřebované navíc je čistý zisk na tele 9,22 GBP.Studie provedená na mléčné farmě ve Velké Británii ukázala, že telata krmená 18 % koncentrovaného krmiva s podílem výrobku OreGin obsahujícího esenciální oleje zvýšila hmotnost těla v období od narození do věku 12 týdnů o 11 % více než kontrolní telata. Z univerzity Harper Adams uvádějí, že při užití přípravku OreGin u telat od odstavu do věku 12 týdnů bylo toto zvýšení ještě výraznější; telata krmená dávkou s OreGin přirsůtala o 20 % více než telata v kontrolní skupině. Celkový příjem krmiva pokusnými telaty byl o 4 % vyšší a při současném snížení průjmů došlo ke zvýšení průměrného přírůstku hmotnosti o 5,2 kg.

Zlepšená užitkovost telat a omezení průjmů představuje zisk 10 GBP na tele. Jestliže se započítají náklady na OreGin a na krmivo spotřebované navíc je čistý zisk na tele 9,22 GBP.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info