Účinnější produkce libovějších brojlerů

Technologie není založená na genetickém inženýrství, ale vychází z vědeckých poznatků a znalostí metabolického procesu u ptáků. Umožňuje produkci libovějších brojlerů při lepší účinnosti krmiva a je charakterizovaná následovně:

- odchov brojlerů při spotřebě tuků nižší o 20-30 %

- výkrm brojlerů do tržní hmotnosti při úspoře krmiva 5 %-7 %

- významné snížení mortality, minimální výskyt metabolických nemocí

- větší zisky v důsledku úspory nákladů na krmiva a snížené mortality brojlerů.

Úspěch postupu spočívá ve využití matematického vzorce, podle něhož se vypočítá přesné množství krmiva aplikovaného kuřatům v "kritickém období", tj. ve druhém týdnu života. Vědci zjistili, že omezení množství krmiva o 30-50 % v tomto období blokuje u kuřat vývoj tukových buněk. Omezení krmiva trvá 5 až 7 dní, brojleři dosahují tržní hmotnosti ve věku 6-8 týdnů.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info