Odborníci doporučují konzumaci krůtího masa
24.05.2005 | Potravinářská komora
Odborníci doporučují, aby každý člověk zkonzumoval minimálně 85 až 115 gramů krůtího masa týdně. Toto maso totiž prý obsahuje nejlibovější zdroj živočišných bílkovin, ale také niacin, vitaminy B6 a B12, železo, selen a zinek. To vše dělá z krůtího masa poživatinu, která je velmi vhodná v prevenci kardiovaskulárních onemocnění - infarktů a srdečních selhání.
Další články v kategorii
- Erozní vyhláška má řešit i vítr, Motoristé plánují změny (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- Šebestyán vedl zemědělský dotační fond, od letoška zastupoval velké agropodniky (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Na Litoměřicku a Nymbursku se potvrdila v malochovech newcastleská choroba (15.12.2025)
- Městské lesy Chrudim nabízí stromky, jedle z plantáží jsou ve větší oblibě (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)

Tweet



