Hodnocení masa brojlerů z volného organického chovu

Studie provedená na univerzitě v Texasu a ve Virginii hodnotila kvalitu masa brojlerů z organického volného chovu. Autoři dokumentují vyšší hodnotu pH a tmavší barvu prsní svaloviny od brojlerů z organického volného chovu než od brojlerů z komerčních chovů. Řezy ze svaloviny volně chovaných kuřat vykazují významně vyšší hladinu bakteriální kontaminace jak aerobními organizmy, tak koliformními bakteriemi. U masa brojlerů z volného organického chovu dochází k dřívějšímu kažení v chlazeném stavu.

Konzumenti při testování nezjistili rozdíly v kvalitě masa (šťavnatost, křehkost a vůni) brojlerů z volného a komerčního chovu. Kvalitu stehenní svaloviny (křehkost a vůni) hodnotili konzumenti u brojlerů z obou chovů podobně.

Odborníci však uvádějí celkově lepší přijatelnost řezů z prsní svaloviny komerčně chovaných brojlerů než brojlerů z organického volného chovu.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info