Biorestaurace Albio objevem roku

U příležitosti vyhlášení deseti nejlepších restaurací v ČR (dle Maurerova výběru, Grand restaurant) bylo Albio, biorestaurace v bioareálu v pražské Truhlářské ulici, oceněno jako objev roku a zvláště ohodnoceno za přínos tím, že podporuje ekologické zemědělství, vaří z čerstvých produktů z ekofarem a požívá jako jediná restaurace v ČR všechny dostupné biopotraviny. Informovala o tom vedoucí bioareálu Albio Hana Zemanová.

Na hodnocené prezentaci podle Zemanové nabízelo Albio jako menu celozrnný špaldovo-cibulový muffin s kozím sýrem z ekofarmy s pomerančovo-medovým přelivem, smažené kuličky z fazolek adzuki s přelivem z bílého misa a hořčice, zeleninové soté s uzeným tempehem s tymiánovým bulgurem na bílém víně a celozrnný řez s karobovým krémem a biobonánem přelitý omáčkou z obilné kávy Yannoh. A k tomu spousty mini dezertů a minipředkrmů, ve kterých se objevily i novinky na trhu bio – biouherák a biošunka z Ekofarmy Sasov (biošunka bude v nabídce Albio prodejen od začátku prázdnin).

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info