Zpracováním masa vznikají karcinogeny
22.06.2005 | Mladá fronta Dnes
Přílišná konzumace uzenin a jiných průmyslově vyráběných masných výrobků může vyvolat zvýšené nebezpečí rakoviny slinivky břišní. K tomuto závěru dospěli vědci z Havajské univerzity. U osob, které nejčastěji konzumovaly zpracované maso, bylo riziko rakoviny slinivky břišní vyšší o 67 procent. U drůbeže a ryb vědci souvislost s četností výskytu rakoviny nezjistili.
Další články v kategorii
- Fotosoutěž pro Juniory ČSCHMS (11.12.2025)
- Regenerativní zemědělství se po letech pokusů i praxe jeví jako možné a vhodné (11.12.2025)
- Dřevo z Ruska se dostává do EU prostřednictvím dceřiné společnosti výrobce hraček (11.12.2025)
- Potravináři: Nový cíl EU ke snížení množství potravinového odpadu je nesmyslný (11.12.2025)
- Česká vejce podraží. Chovatelé se kvůli rušení klecových chovů bojí konkurence (11.12.2025)
- TZ AOPK ČR: Zákaz zábavní pyrotechniky ochrání přírodu v nejcennějších partiích Hrubého Jeseníku (11.12.2025)
- Ministerstvo zemědělství vyhlásilo výsledky veřejné soutěže programu na podporu aplikovaného výzkumu ZEMĚ II (11.12.2025)
- K odkladu sporného evropského nařízení o odlesňování přispěla i Potravinářská komora ČR (11.12.2025)
- Kapusta má téměř tolik železa jako maso. Využijte její potenciál (11.12.2025)
- SVS nařídila stáhnout z trhu chlazená kuřata z Francie s obsahem salmonel (11.12.2025)

Tweet



