PK:Biotechnologie zlevňují potravinářům suroviny a rozvíjí výzkum

Rozvoj biotechnologií a větší využití geneticky upravených plodin je pro potravináře žádoucí, protože znamená přístup k levnějším surovinám a také rozmach výzkumu, řekl dnes novinářům ředitel Potravinářské komory Miroslav Koberna. Výsledkem je pak mimo jiné posilování konkurenceschopnosti zemědělství a potravinářství. "Evropa ale v této oblasti dost zaostala," dodal. Největší chybu podle něj potravináři spatřují v tom, že nejdou potřebné peníze do biotechnologického výzkumu.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info