Britský plán snižování kontaminace drůbeže kampylobakterem

FSA zpracovává plán na snížení počtu drůbeže produkované v Británii vykazující pozitivní testy na kontaminaci kampylobakterem na polovinu, a to do roku 2010. Britský Úřad pro bezpečnost potravin (FSA) společně s drůbežářským průmyslem zpracovávají plán na snížení počtu drůbeže produkované v Británii, vykazující pozitivní testy na kontaminaci kampylobakterem na polovinu, a to do roku 2010.

Prvním krokem tohoto plánu je stanovení výchozího stavu kontaminované drůbeže, ke kterému by se úspěšnost provedených opatření vztahovala. Výsledky studie prováděné FSA v roce 2001 naznačují, že množství drůbeže kontaminované kampylobakterem se v Británii pohybuje mezi 42 až 76 % Údaje z dalších zdrojů potvrzují procento kontaminované drůbeže spíše v horní hranici uváděných hodnot. Proto byla za základ zvolena hodnota 70% kontaminace a k návrhu této hodnoty byla FSA otevřena dvanáctitýdenní konzultace. Více informací na adrese

http://foodsafetytoday.conm

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info