Hygienici a ČOI se dohodli na kontrolách v restauracích
30.08.2005 | Hospodářské noviny
Hlavní hygienik Michael Vít se dnes s ústředním ředitelem České obchodní inspekce (ČOI) Jiřím Pěkným dohodl na tom, jak by měl fungovat systém kontrol v restauracích. Hygienikům se nelíbilo, že si ČOI minulý týden vzala na mušku i pořádek v tuzemských provozovnách veřejného stravování a několik jich kvůli hygienickým nedostatkům nechala zavřít.
Mluvčí ČOI Miloslava Fléglová médiím řekla, že inspektoři mají právo se při kontrolách restaurací zaměřit i na hygienu, pokud je ohroženo zdraví či životy spotřebitelů. Inspekce může kvůli nedostatkům v provozní hygieně rozhodnout o okamžitém uzavření provozovny až na dva dny, či o zákazu prodeje. Hygienici by pak měli prověřit, zda jsou závady odstraněny, a povolit obnovu provozu.
Další články v kategorii
- Další Emil? Rakušané spekulují o losovi u Vídně, ten pravý je ale na Šumavě (13.12.2025)
- Ministr Výborný na poslední Radě ministrů v roce 2025: Podpora inovací je pro budoucnost zemědělství zásadní (12.12.2025)
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Týden v zemědělství podle Petra Havla – č. 50 (12.12.2025)
- Na březích dvou jihomoravských potoků jsou stovky nově vysazených stromů a keřů, přibyla i stanoviště pro obojživelníky (12.12.2025)
- Michelin rozdal v Česku ocenění. Vůbec poprvé udělil také dvě hvězdy (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)
- Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity (12.12.2025)
- MŽP poskytne 300 milionů korun na instalace fotovoltaik na zemědělské půdě (12.12.2025)
- Věčné chemikálie ve vodě škodí dětskému zdraví i peněženkám (12.12.2025)

Tweet



