Jak bezpečné je balení masa?

STREČOVÁ FÓLIE

- je nejlevnější a nejméně bezpečná

- toto maso nemá prodlouženou trvanlivost

- fólie chrání jen proti sekundární kontaminaci

- je možné ho kdykoli rozbalit a znovu zabalit bez použití stroje

- snadno se dají vylepit nové etikety

- falšování nemůže zákazník odhalit

VAKUUM

- nepropustné sáčky, z nichž je před svažením odstraněn vzduch

- maso při zabalení zešedne, barva se však po rozbalení vrátí

- nákladnější a technologicky náročnější

- trvanlivost masa se prodlužuje na minimálně 21 dní

- porušení obalu je viditelné pouhým okem

- zařízení na opětovné zabalení do vakua je dnes poměrně běžné

OCHRANNÁ ATMOSFÉRA

- z balíčku se odsaje vzduch a nahradí se speciální atmosférou

- křehkost, šťavnatost, barva i vůně jsou zachovány

- trvanlivost masa je 10 dnů

- porušení obalu je nevratné

- opětovně lze maso zabalit jen za použití nákladné technologie

- na každém balíčku najde spotřebitel nezfalšovatelnou etiketu s nápisem baleno v ochranné atmosféře

- zákonná manipulace s takto zabaleným masem poté, co opustí závod, je téměř vyloučena

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info