Ve vinařství se dle odborníků rozšiřují vedle korku jiné uzávěry
31.10.2005 | ČTK
Ve vinařství se rozšiřují alternativy ke klasické korkové zátce a v poslední době je podle odborníků ve světě na vzestupu šroubovaný uzávěr. Velký rozmach zažívá na Novém Zélandu, stále více ho používají i vinaři v sousedním Rakousku a zády se prý k němu nestaví ani tradiční vinařské země jako Francie a Itálie. Během dvou až tří let bude šroubovaný závěr vína rozšířen i v tuzemsku, soudí Lukáš Nádvorník z firmy Neubauer & syn, která se zabývá obchodem s vínem a lihovinami.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulých dní 12.12.2025 - 14.12.2025 (15.12.2025)
- Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou (14.12.2025)
- Další Emil? Rakušané spekulují o losovi u Vídně, ten pravý je ale na Šumavě (13.12.2025)
- Ministr Výborný na poslední Radě ministrů v roce 2025: Podpora inovací je pro budoucnost zemědělství zásadní (12.12.2025)
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Týden v zemědělství podle Petra Havla – č. 50 (12.12.2025)
- Na březích dvou jihomoravských potoků jsou stovky nově vysazených stromů a keřů, přibyla i stanoviště pro obojživelníky (12.12.2025)
- Michelin rozdal v Česku ocenění. Vůbec poprvé udělil také dvě hvězdy (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)
- Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity (12.12.2025)

Tweet



