Čtvrtina jihočeských restaurací nesplňuje hygienické předpisy
28.11.2005 | Hospodářské noviny
Každé čtvrté stravovací zařízení v Jihočeském kraji nesplňuje hygienické předpisy, vyplývá z kontrol jihočeských hygieniků. Za první tři čtvrtletí bylo zkontrolováno 1979 provozoven, přičemž závady se našly v 559 z nich. Na pokutách bylo vybráno 756.000 korun. "Byl zjištěn výskyt plísně, opadávání omítky, neoddělené pracovní plochy, hromadění organického odpadu," sdělila Dagmar Smitková z Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje.
V 19 případech hygienici zahájili správní řízení o uložení pokuty nebo o zákazu činnosti. Tři provozovny, po jedné na Prachaticku, Jindřichohradecku a Strakonicku, musely na příkaz hygieniků skončit s prodejem.

Tweet



