Japonsko informuje o nových standardech bezpečnosti potravin

Představitel odvětví výroby a exportu prasat v USA (U.S. Meat Export Federation) se setkal s japonským ministrem zdraví, práce a welfare, aby prodiskutovali nové standardy pro veterinární léčiva a další chemické látky v potravinách, přicházejících na japonský trh. Podle Paula Sundberga, vice prezidenta National Pork Board, Japonsko importuje potraviny z více než 200 zemí, z nichž každá může mít vlastní standardy pro výrobu potravin a obsah reziduí.

Japonská agentura pro bezpečnost potravin prověřuje v zájmu zajištění bezpečnosti potravin, všechny zdroje; vytvořila v souvislosti s mezinárodními standardy Kodexu pro bezpečné potraviny a ochranu spotřebitele (založenými Food and Agriculture Organization a United Nations and the World Health Orgnanization) vytvořila vlastní systém. Japonsko bude i nadále pokračovat v programu náhodného monitorování a kontroly chemikálií, včetně antibiotik v mase.

Američtí výrobci musí splňovat standardy pro ochrannou lhůtu dané U.S- Food and Drug Administration, které jsou v souladu s většinou nových japonských směrnic. Japonsko je významným importním trhem pro americké vepřové maso. Okolo 40 % exportu amerického vepřového masa přichází na japonský trh.

Nat. Hog Fmr., 51, 2006, č. 6, s. 8-9

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info