Gliadin and Glutenin: The Unique Balance of Wheat Quality

Nová monografie vydaná AACC o pšeničných proteinech gliadinu a gluteninu, jejich vlastnostech a možnostech využití pro dosažení specifických vlastností těsta.

Společnost AACC International vydala novou monografii Gliadin and Glutenin: The Unique Balance of Wheat Quality (Wrigley, C.- Békés, F.- Bushuk, W., 2006, 480 str., 46 obr., ISBN 1-891127-51-9, No. 27519, 129 USD), která shrnuje důležité poznatky o pšeničných proteinech, jejich vlastnostech a možnostech využití pro dosažení specifických vlastností těsta. Je zdůrazňována kombinovaná úloha a poměr gliadinu a gluteninu a jejich pro tvorbu lepku s jedinečnými reologickými vlastnostmi. Ke vzniku publikace přispělo 21 autorů, předních odborníků v oblasti cereální vědy technologie. Z obsahu: Lepek: Bilance gliadinu a gluteninu, Gliadiny běžné pšenice: Polymorfismus a genetika, Gliadinové alelly v pšenici: Identifikace a aplikace, Gliadinové alelly ve vztahu k jakosti pšeničného těsta, Vysokomolekulární gluteninové podjednotky, Nízkomolekulární gluteninové podjednotky: přítomnost v gluteninových polymerech, Gluteninové polymery, Predikce vlastností těsta pro chleb nové pšenice, Chemie, genetika a predikce síly těsta a jakost pšenice durum pro finální aplikace, Identifikace genotypů, Diagnostické markery jakosti, Genetické manipulace struktury a funkce lepku, Medicinské aplikace poznatků o složení lepku, Proteiny doplňující úlohu gliadinu a gluteninu, Údaje o složení gliadinových a gluteninových podjednotek poskytované na webových stránkách AACC International.

CFW, 51, 2006, č. 6, s. 322  

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info