Provoz Gastra v Třinci pozastaven, v pomazánce byla listerie

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala 27. února výrobu lahůdkářské produkce ve firmě Gastro Menu Express ve Frýdecké ulici v Třinci. U Bulharské pomazánky (s dobou použitelnosti do 3. dubna 2007) vyrobené Gastrem byla laboratorním rozborem zjištěna bakterie Listeria monocytogenes. Inspekce uložila výrobci, aby pomazánku stáhl z obchodní sítě. Současně pozastavila uvádění do oběhu dalších osmi výrobků studené kuchyně z produkce této společnosti.

Zákaz výroby platí do doby, než Gastro předloží SZPI důkazy o bezpečné výrobě potravin.

Zpracoval: Mgr. Ivo Klemeš - tiskový mluvčí SZPI, tel.: +420-542426633

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info