Křivoklátské arašídy

Zdravý a chutný dárek k Mikuláši.

Nový výrobce na české bioscéně, společnost Česká včela, připravil pro předvánoční trh nový výrobek, Křivoklátské arašídy s českým biomedem od "Pošumavských včeliček" pana Dr. Ing. Jana Pintíře, Ph. D., z krásné oblasti vodního hradu Švihova nedaleko Klatov.

Jedná se o dražované (*) arašídy obalené ve třtinovém cukru, které vynikají příjemnou sladkostí spojenou s chutí arašídů. Arašídy jsou ve 100% biokvalitě a vyrábějí se v příchutích:

1. s lesním medem:

2. s akátovým medem

3. s javorovým sirupem

Cena všech druhů arašídů se pohybuje do 20,- Kč, společnost Česká včela nabízí tyto výrobky také ve zvláštním dárkovém balení. Výrobky můžete zakoupit v obchodech s biopotravinami a zdravou výživou.

(*) Dražování je technologický postup, který používali již v antickém Řecku, kde byly na vložky přírodního původu, především ořechy, nanášeny přírodní substance. Odtud také pochází původní význam slova dražé, řecké slovo "tragemata" totiž označuje pamlsek či dezert. V 8. století byl v islámských zemích využit princip dražování např. pro nanašení medu či arabské gumy na různé druhy semen. Výroba dražé se rychle rozšířila i do Evropy. Středověká Francie je známa prudkým rozvojem výroby dražé pro využití v medicíně - např. potahování hořkých léčiv již vzpomínaným medem či pro stříbření nebo dokonce pozlacování tablet pro osoby vyššího stavu. V 19. století se díky všeobecnému rozšíření pěstování cukrové řepy, resp. třtiny stal podstatně dostupnější cukr, což vedlo k využití dražé coby cukrovinky.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info