Papainová proteáza pro výrobce biskvitů a krekerů
28.01.2008 | ÚZPI
Společnost AB Enzymes (biotechnologická společnost s dlouholetou tradicí, zabývající se vývojem a výrobou enzymů pro potravinářské účely, živočišnou výrobu i technické použití) uvedla na trh novou papainovou proteázu určenou zejména výrobcům biskvitů a krekerů. Práškový preparát s názvem Veron S50 redukuje odpor k natažení a zlepšuje vlastnosti těsta. Optimalizuje charakteristiky pečených biskvitů a krekerů jako je křehkost, hnědnutí, hladkost povrchu, tvarová stabilita, jednotná hmotnost a velikost. Aplikace preparátu Veron S50 umožní výrobcům používat mouku s vysokým obsahem proteinu. Veron S50 je vhodný rovněž jako náhrada metabisulfitu sodného. Společnost vyrábí pro specifické účely i následující druhy preparátů:
VERON® W, speciální proteinázový preparát s xylanázovou aktivitou pro rychlou úpravu lepku v oplatkovém těstě. Snižuje viskozitu těsta a umožňuje snížení obsahu vody až o 10 %. VERON® L10, kapalný proteinázový preparát na bázi papainu pro výrobu biskvitů a krekerů. Hydrolyzuje strukturu lepku do té míry, že těsto ztrácí elastické vlastnosti, lépe se laminuje a nesmršťuje se. VERON® P se může používat ke standardizaci mouky, umožňující dosáhnout ve mlýně požadovaných extenzografických a alveografických hodnot. AB Enzymes uvedla na trh i nové druhy enzymů pro pivovarský průmysl, které degradují nežádoucí látky v pivu a zvyšují tak jeho kvalitu. Více informací na adrese
http://www.fdin.co.uk/news/index.php?type=related&generate=yes&news_article_id=18436926#18436926
Další články v kategorii
- Čí zájmy hájí premiér Babiš na jednání Evropské rady k rozpočtu? Naší země, nebo svého agroholdingu? (18.12.2025)
- Evropský parlament schválil odklad nařízení o odlesňování o další rok (18.12.2025)
- Řečtí zemědělci pokračují v blokádách i po příslibu více peněz (18.12.2025)
- Lední medvědi se geneticky adaptují na změny klimatu (18.12.2025)
- Průzkum: Obliba kapra na Štědrý den klesá, roste obliba umělých stromků (18.12.2025)
- Australský podnikatel českého původu Josef Chromý proslul jako uzenář i vinař (18.12.2025)
- Česko rozšiřuje plochy ekologického zemědělství. Bio obiloviny a tradiční odrůdy nabývají na oblibě (18.12.2025)
- Analytik: Zmírnění zákazu prodeje aut se spalovacím motorem je kosmetická úprava (18.12.2025)

Tweet



