Maso obohacené omega-3 mastnými kyselinami

Kanadský maloobchodní koncern Co-op Atlantic uzavřel se svými partnerskými společnostmi pro organické potraviny Natural Organic Food Group (NOFG) kontrakt, který by měl do budoucna zajistit vyšší dodávky vepřového masa se zvýšeným obsahem omega-3 mastných kyselin na trh. Díky tomuto záměru by mělo dojít pravděpodobně také k nárůstu obratu potravinářské společnosti Stirling Products, která se rozhodující měrou podílí na vývoji krmných dávek, které by měly zajistit vyšší podíl omega-3 mastných kyselin ve vepřovém mase.

Pro účely ztržňování bude využita produkce farem, které budou prasatům striktně zkrmovat biologické krmné dávky, tvořené přednostně sójovými boby a lněným semínkem, které představují přírodní zdroj se zvýšeným podílem žádoucích omega-3 mastných kyselin.

Omega-3 mastné kyseliny jsou považovány z hlediska lidské výživy za zvlášť zdraví prospěšné, zejména s ohledem na prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Proto také má stále větší část populace zájem o konzumaci masa se zvýšeným obsahem omega-3 mastných kyselin.

Omega-3-Fleisch auf dem Vormarsch. Primus, 2008, č. 1, s. 4

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info