Ceny kuřat v ČR jsou téměř na 120 procentech průměru EU

Ceny kuřat v České republice jsou podle statistiky Evropské komise zhruba o pětinu vyšší, než je průměr Evropské unie. Před rokem se přitom pohybovaly přibližně na 85 procentech průměru EU. Jde ale o ceny průmyslových výrobců, získat mezinárodní srovnání spotřebitelských cen je obtížné. Zástupci rozhodujících producentů i zpracovatelů kuřat v Plzeňském kraji tvrdí, že kuřecí maso v ČR je stále výrazně levnější než například v Německu a Rakousku.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info