Hradecký kraj loni zvýšil výrobu masa, v celém Česku klesla
09.03.2009 | ČTK
Výroba vepřového, hovězího, skopového a koňského masa v Královéhradeckém kraji loni meziročně vzrostla o 1,4 procenta na 25.637 tun. Zvýšení loni v Česku zaznamenali vedle hradeckého kraje už jen farmáři na Vysočině a v Ústeckém kraji. V celé zemi výroba masa klesla o více než pět procent 397.000 tun. Hradečtí farmáři tak svůj podíl na celostátní výrobě masa zvedli na 6,5 procenta z předloňských šesti procent, uvedla hradecká pobočka Českého statistického úřadu. Hlavní částí se na produkci masa v hradeckém kraji podílelo vepřové. Jeho výroba vzrostla o procento na 20.263 tun, a to díky téměř trojnásobnému nárůstu porážek prasnic a kanců.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Na Litoměřicku a Nymbursku se potvrdila v malochovech newcastleská choroba (15.12.2025)
- Městské lesy Chrudim nabízí stromky, jedle z plantáží jsou ve větší oblibě (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)

Tweet



